Öne çıkanlar
Değerlerimize sahip çıkmak gerek

Değerlerimize sahip çıkmak gerek

Hafta sonu davetli olduğum bir resepsiyona katıldım. Brüksel, konumu gereği Dünya ülkelerinin birçoğuna ev sahipliği yapan bir şehir. Bu nedenle verilen resepsiyonlarda çoğu zaman birçok ülkenin vatandaşlarıyla bir arada olunuyor. Benim katıldığım resepsiyonu finans konularında çalışan bir kurum hazırlamıştı. Resepsiyonda konuşulan konular ise ülke sorunlarıyla ilgiliydi ve ilerleyen zamanda yanımıza gelen bir üst düzey ülke temsilcisi Türkiye ile ilgili değişik sorular sordu. Bana sorulan soruları mümkün olduğunca yanıtlamaya çalışırken yurt dışında yaşayan her Türk vatandaşının ülkesinin birer elçisi olduğunu ve ülkesini en iyi şekilde temsil etmesi gerektiğini düşündüm hep. Sohbet iyice koyulaşmıştı ki karşımdaki kişi, Büyükelçimiz Sn Fuat Tanlay´ın  Türkiye´de  üst düzey bir göreve atandığını duyduğunu, Sn Tanlay´ın çok bilgi dolu ve kendine özgü çizgisi olan kişiliğinden bahsederken nasıl gururlandığımı anlatamam.

Ülkemiz adına görevini hakkıyla yapan saygın kişiler bizim değerlerimizdir. Bu değerlerimiz hakkında yabancı ülke temsilcileri gurur dolu sözler söylerken, bu söylenen sözleri hak eden değerlerimize sahip çıkmak duyarlı vatandaşlar olarak hepimizin görevi olduğunu düşünüyorum.

Bu düşüncelerim doğrultusunda, değişik zamanlarda bazı yazılarımı da yayınlayan Yeni Haber gazetesini ve konu hakkındaki hassasiyetinden dolayı Sn Yusuf Çınal´ı kutluyorum. Ayrıca bu konuyu gündeme getiren herkes ülkesi adına kutlanması gereken bir davranış sergilemiştir. Unutmamamız gereken bir gerçek şudur: ´Her konuda değerlerine sahip çıkan ülkeler Dünya´da hakettikleri yerde olurlar.´

Benzer yazılar