Öne çıkanlar
Sanal Market Dönemi

Sanal Market Dönemi

Avrupa´da yapılan araştırmalar ; Türk girişimcilerin daha çok yiyecek üzerine gıda sektöründe yer aldığını göstermekte. Fakat sanal ticarette girişimcilerimizin sayısı yok denebilecek kadar az. Son yıllarda giderek artan  online alışverişlerin yüksek ciroları sanal ticaret sektörünün önemini ortaya koymakta. Değişik sektörlerin yanısıra büyük marketler tarafından başlatılan ve online olarak hizmet veren sanal alışveriş uygulaması, müşteriler tarafından kısa sürede benimsendi.

Market alışverişlerinde zaman kaybını büyük oranda azalttığı tespit edilen online sistemin, yaptırılan anket çalışmalarında müşteriler tarafından memnuniyetle karşılanmakta olduğu görüldü.

Online yapılan sanal alışverişler aynı zamanda müşterileri oturdukları yerden bilgisayar başında klavyenin tuşlarına basarak, kolay, hızlı, keyifli alışveriş yapma olanağı sağlamakta.

AB genelinde Türk girişimcilerin; perakende mağazacılık sektöründe sanal alışveriş sistemini uygulamaları, müşterilerinin alış verişlerini  sanal ortamda kendi kendilerine tamamlamalarına olanak veren bu sistemi kısa sürede faaliyete geçirmeleri, müşteri portföyü ve kendi menfaatleri açısından önem arzetmekte.
Günümüzde işletmeler; müşterilerin memnuniyetlerini, beklentilerini iyi tespit ederek yeniliklere açık olan alışveriş ortamını oluşturmak ve işlemleri kolaylaştırmakla piyasada var olma şansını yakalayabilmektedirler.

Müşteriler ve işletmeciler sistemden memnun

Online sanal alışveriş uygulaması internetin yaşantımızda yer almasından sonra başlamasına rağmen çok hızlı gelişmekte. Sanal alışverişin kısa sürede benimsenmesi bu sektörde bazı olumsuzlukların yaşanmasına neden olmakla birlikte, işini ciddi yapan güvenilir kuruluşların temsilcileri, ´müşteri memnuniyetinde güçlük yaşamadıklarını sisteme kolaylıkla uyum sağladıklarını´ söylemektedirler.

Online alışverişler istihdamı azaltmaz

İşletmeciler açısından online alışveriş uygulaması işletme maliyetlerini düşürmeye yönelik bir sistem olarak düşünülmemelidir. Müşteri memnuniyeti ve organizasyona dayalı satışlar istihdamı azaltmak yerine çoğaltacaktır. Bu sistemle birlikte artacak olan satışlar, işverenler ile işgörenlerin sanal sistemden olumsuz yönde etkilenmeyeceğini göstermektedir.

Benzer yazılar