Öne çıkanlar
Erhan Yurdayüksel: “Geleceğiniz için Birleşin”

Erhan Yurdayüksel: “Geleceğiniz için Birleşin”

Sivil Toplum Örgütü ACLED’e göre,

2017’den bu yana ayaklanma ve çatışmalarda en az 1.300 kişi hayatını kaybetti.

Temmuz ayı başlarında silahlı kişiler, sıvılaştırılmış doğal gaz çıkarma projesinde çalışan özel bir şirketin sekiz çalışanına saldırdı ve öldürdü.

Geçen ay, yaklaşık Toplam 100 çalışan, yeni koronavirüs için pozitif test etti,

İki ay boyunca 5.000 işçi karantinaya alındı.

Mozambik hükümeti bölgenin doğal gaz rezervlerinin çıkarılmasını geliştirmeyi planlıyor.

Fransız petrol ve gaz şirketi Total, 2010 yılında geniş deniz rezervlerinin bulunduğu Mozambik’teki bir gaz projesi için 14,9 milyar dolar (13 milyar euro) tutarında bir finansal anlaşma imzaladı.

Fon, Tanzanya sınırına yakın kuzeydeki Cabo Delgado eyaletinde, borç yapısına yüzde 40/60 özkaynakla 23 milyar dolarlık sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) projesi için sağlandı.

Bu, Total’e göre şimdiye kadar Afrika’daki en büyük proje finansmanı.

Söz konusu 14.9 milyar dolarlık fonu,

Sekiz ihracat kredi kuruluşu,

19 ticari banka ve Afrika Kalkınma Bankası’ndan doğrudan krediler ve garantili kredilerle sağlanacak.

Bu anlaşma, koronavirüs sağlık krizinin neden olduğu belirsizliklere ve bölgedeki silahlı ayaklanmaya rağmen imzalandı.

Anlaşma ayni zamanda, Mozambik’in dünya çapında büyük bir enerji ihracatçısı olduğunu ve ülke ekonomisini geliştirme, dönüştürme potansiyeline sahip ve ülkedeki doğal gazın uzun vadeli geleceğine finansal kurumların güvenini gösteriyor.

Mozambik hükümeti pandemi döneminde ekonomisinin gelişmesine,

Total şirketinin gücüyle bir vitrin oluşturarak “Küresel hedef: Geleceğiniz için Birleşin” çağrısına yanıt veriyor.

Otomotiv Endüstrisi: COVID-19’un insan ve işletme etkileşimini yönetmek üzerindeki etkisini araştırıyor.

Norveç Hava Araştırmaları Enstitüsü, hafife alınan ve hatta atlanan hava kaynaklı kirlilik kaynağına dikkat çekiyor.

Nehirlerin, içtiğimiz, kullandığımız suyun, denizlerin, Okyanusların mikroplastikler tarafından kirlenmesinin bağışıklık sistemine olan zararlarını dile getiriyor.

Karayolu trafiği ile havaya gönderilen mikroplastikler, dünyayı kirlettiğini;

Birçok araştırmacı, dünyanın her yerinde – okyanusların derinliğinde, karada, buzullarda mikroplastiklerin varlığının belgelendiğini açıklıyor.

Plastik üretimi hız kesmeden devam ederken, bilim insanları yeni bir çalışma ile, ilk kez karayolu trafiği tarafından üretilen plastik miktarını tahmin etmeye çalışıyor.

Yolda lastiklerin aşınması ve frenlerin kullanılması sonucu hava yoluyla yayılan etilen ve propilen gibi, petrol endüstrisinden türetilen ve atmosferde kalıcı olan karayolu trafiği ile üretilen bu parçacıkların miktarını değerlendiriliyor.

Bu değerlendirme sonucunda yolda üretilen hava kaynaklı mikroplastiklerin üçte birinin yaklaşık 100.000 ton olduğu bulundu. Deniz araştırmalarında alan verisi sıkıntısı olmasına rağmen ulaşılan bu rakamlar kirlenmenin tehlikeli boyutlarını göstermektedir.

Dünya’da 1872 yılından beri üretim yapan bir araç lastiği markası kirliliği önleyici üretim gerçekleştirmek için çalışmalarına hız verdiğini duyurdu.

Pandemi döneminde bir çok sektör kendi alanında COVID-19 mücadelesine katkıda bulunabilmek için çalışmalarını sürdürmektedir.

Merkezi Brüksel’de bulunan bir sivil toplum örgütü öncülüğünde yakın zamanda gerçekleşecek olan;

Pandemi döneminde dünya geneli ülkelerin ve sektörlerin ekonomik alanda yaptıkları çalışmalar bir platformda toplanarak,

“Küresel Hedef: Geleceğiniz için Birleşin” sloganıyla duyurulacak olması ise pandemi döneminde darbe alan dünya ekonomisi için insanlık adına yapılacak olan en iyi hizmetlerden biridir.

02.08.2020

Erhan Yurdayüksel

Benzer yazılar