Öne çıkanlar
Anadolu Kaplanları ve Hak Edilmeyen Hakaretler

Anadolu Kaplanları ve Hak Edilmeyen Hakaretler

Telefonum çalıyor ve bir okurum telefonda hayli dertli başlıyor anlatmaya;´Daha yakın zamana kadar bizlerin adı Anadolu Kaplanlarıydı! Şimdi yemin ederim ki süt dökmüş kediden farkımız kalmadı! Ekonomik kriz öncesi kaplandık şimdi kedi olduk.İşyerimi kapatsam kira gelirlerimle çok rahat geçinirim, ama çalışanlarım ne olacak? Onlar benim işyerimden evlerine ekmek götürüyorlar. Sırf çalışanlarım için ben de çalışmak zorundayım.´
Bu sözler ´Yeni Haber´den ´Kaz mı? Kahraman mı başlıklı yazımı okuyup Sarayköy´den  beni arayan, Taburoğlu İşletmelerinin sahibi bir Anadolu Kaplanı´na ait.
Türkiye´den, Avrupa´dan,  ABD´den ve daha birçok ülkeden vatandaşlarımız, dostlarımız, işletme sahibi, işveren ve işgörenler beni telefonla arayarak, e-postalar göndererek kendileriyle ilgili konuyu dile getirdiğim için övgü dolu sözler söylediler ve yazdılar.
Yurtiçinde, yurtdışında işveren  ve işgören olmak günümüzde hiç de kolay değildir. İçinde bulunduğumuz kriz ortamından kurtulmaya çalışırken çalışanlarını düşünüp işçi çıkarmadan mücadele veren Anadolu Kaplanlarının herbiri ayrı ayrı Ekonomi Kahramanıdır.
Yurtdışında vatanından, yakınlarından uzak olan işverenler de, birer Ekonomi Kahramanıdır.
Bu Kahramanlar ödedikleri vergilerle devletlerine, iş gücü sağlayarak da işgörenlerine sahip çıkmaktadırlar.Ayrıca küresel krizin bilinciyle işgörenler de işverenlerine karşı görevlerini kusursuzca yerine getirmektedir.

Hakarete duyarsız kalınmadı
Sarrazin geçtiğimiz hafta, Berlin´de yaşayan Türk ve Arap halkın manavlıktan başka işe yaramadığını söylemişti.
Alman Merkez Bankası Başkanı Axel Weber´den Sarrazin tarafından yapılan densizlikle ilgili hemen bir açıklama geldi bu açıklamada başkan; ´Merkez Bankası´nın itibarının zedelendiğini ve durumu düzeltmek zorunda olduklarını söyledi:´ Merkez Bankası çalışanlarını temsil eden sendika da pazar günü yaptığı açıklamada, Berlin´deki Müslüman çocuklara ´alt sınıf´ vatandaş dediği için Sarrazin´e istifa çağrısı yaptı.
Sendika yetkilileri e-postayla gönderdikleri açıklamada Sarrazin´in Alman Merkez Bankası´ndaki görevinin artık güvende olmadığını ifade etti.
Ayrıca bir çok duyarlı vatandaşımız da bu durumu Alman Merkez Bankası´na gönderdikleri e-postalarla protesto etti.
Alman yetkililer de Sarrazin´in sözleri hakkında suç duyurusu yapılmasının gerekli olup olmadığını araştırıldığını bildirmektedirler.
Yaptığı açıklamalardan hemen çark eden Sarrazin zaten aynı gün ifadeleri için özür dilemişti.

Vergi kutsaldır!
Her vatandaş ödediği verginin kutsallığının bilincindedir. Vergisini ödeyenler kadar, vatandaşından topladığı vergileri vatandaşı adına kullananlar ve vatandaştan alınan vergilerle ücretlendirilen yetkililer bu kutsallık anlayışıyla görevlerini yerine getirmelidirler. Bunun aksini düşünmek ise insani duygularla bağdaşmaz. Hiçkimsenin vatandaşını küçümseme ve hakaret etmeye hakkı yoktur.
Toplumlarda seçenler, seçilenler ve hizmet edenler  yaşam üçgenin ayrılmaz parçalarıdır.

Benzer yazılar