Öne çıkanlar
At Hırsızları!?..

At Hırsızları!?..

Yurtdışında ortak yaşanır sıla özlemi. Türkiye´den gelenler misafir kabul edilir, herkes misafirleri memnun etmek için elinden geleni yapmaya çalışır. Pide salonu, restoranlar veya işyerlerinde karşılaşırsınız genelde ve çok eskiden tanışıyormuşcasına  sohbetler edilir,hal hatır sormanın ötesindedir bu sohbetler. Misafirlerimizdir çünkü gelenler. Örflerimiz, adetlerimiz neyi gerektiriyorsa o yapılır. Ya art niyetli gelenler? Ya yurtdışında uzun süredir yaşayıp belli saygınlıktaki kişileri referans olarak kullanıp iyi niyetli kişilerden faydalanıp piyasayı dolandırmaya çalışan ´At Hırsızları´? Yemek tabağına düşmüş sinek gibi midenizi bulandırmakla kalmayıp, yaptıklarıyla toplumumuzun adını kötüleyenler?!
Son zamanlarda mantar gibi türeyen bu kişilere karşı aman dikkat!
Küresel ekonomik kriz bazı toplumlarda ahlak kurallarını da derinden etkiledi. Bu yaz tatil için kendi ülkesine gittiğinde başına gelenleri ´yediğim kazıklar´ diye yazmış bir okurum. Bu konularda o kadar çok dert yananlar var ki yazmakla başolacak gibi değil. Uzun zamandır malesef yurtdışından gelenler ülkemizde yolunacak kaz gibi görülmekte. Bu yetmiyormuş gibi şimdi de yaşadıkları ülkelerde dolandırılmaya başladı insanlarımız.

Yurtdışında çalışanlara Türkiye´de kredi verilir mi?
Türkiye´de bulunan bankalar kendi prosedürleri doğrultusunda kredi vermektedir. Bankalar tarafından istenen; Türkiye´de  gelir beyanı, ikametgah, teminat v.b talepleri yerine getiremeyenlerin kredi almaları mümkün olmadığı gibi, Türkiye´deki  bankaların da, ´gidin yurtdışından kredi kullanacak kişileri bulun´diye temsilci göndermeleri ve bu temsilcinin banka adına yine yurtdışında işlem yapması olanaksızdır. Türkiye´deki mevcut bankaların çoğunun yurtdışında temsilcilikleri, şubeleri var. Olmayanların da yurtdışındaki bankalarla muhabir ilişkileri var. Vatandaşlarımız bu tür konularda  kendi bankalarına danışmadan sakın işlem yapmasınlar.
Siz siz olun değişik maskeler takarak karşınıza çıkan bu ´At hırsızlarına´ kanmayın!
Not: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nı coşku ve içtenlikle kutlar, ´Yeni Haber´ Ailesiyle birlikte daha nice mutlu ve umutlu bayramlar dilerim.
Ülkesi, Vatanı, Milleti ve en değerli varlığı, Cumhuriyeti adına canlarını veren Şehitlerimize Allah´tan rahmet diler, Değerli Gazilerimize saygı ve sevgilerimi sunarım.

Benzer yazılar