Öne çıkanlar
Dert Değil

Dert Değil

Gelişmekte olan ülkelerin ekonomilerindeki en büyük sorun, ´Ekonomi Asalaklarının´ oluşturduğu sorunlardır. Özellikle seçilmişlerden bazılarının ´Milletin Efendisi´ kavramını kavrayamadıkları için bu sorunların faturasını ´Millet´ödemektedir.

Milletin malı deniz mi?

´Bir dönem Türkiye´de milletvekilliği yapmış, o dönemde bir köyden ucuz fiyattan tarlalar almış sonra bu aldığı tarlalara sanayi izni çıkarıp devlet bankasından aldığı krediyle fabrika kurmuş. Aldığı kredileri ödememiş batırmış, sadece devletin bir bankasından milyonlarca dolar borcunu sildirmiş. Kendi fabrikasının olduğu yere kadar kilometrelerce devletin kesesinden doğalgaz boru hattı döşetmiş, kendi deyimiyle bir gecede karar aldırtıp kullandığı doğalgaz paralarını da devlete ödetip üstüne para almış. Bu kişinin özelliği zamanında seçilmişlerden biri günümüzde ise eski seçilmiş olmasıdır.´
Görevini hakkıyla yapanların yanında, “Milletin malı deniz…”düşüncesiyle hareket eden bu kişilere karşı söylenecek söz;´Keser döner, sap döner…´den başka ne olabilir ki? Üstelik burada sözkonusu olan kişi verilebilecek sayısız örneklerden sadece bir tanesi…

Göreniniz duyanınız var mı?

Yıllardır Avrupa´da yaşayan ve bulundukları ülkelerde oy kullanan vatandaşlarımıza; ´Siz hiç yaşadığınız ülkede ´devletin malı deniz´ düşüncesiyle hareket eden milletvekili tanıdınız mı? Gördünüz mü? Duydunuz mu? diye sorulduğunda  ne cevap alırsınız?
Belçika´da Türk kökenli milletvekillerimiz, senatörlerimiz, meclis üyelerimiz seçildi. Seçilenlerden bakanlık görevini üstlenen ve bu görevini başarıyla yerine getiren seçilmişleri hepimiz biliyor ve kendileriyle gurur duyuyoruz.

Yurt dışında yaşayanlar adına ve güzel ülkemizin insanları adına inanıyorum ki, herkes kendi seçilmişleriyle gurur duymak ister. Bu gururu milletine yaşatacak olanlar ise eski seçilmişlerle görevleri devam etmekte olan seçilenlerdir.

Özellikle gelişmekte olan ülkelerde göze çarpan ekonomi asalakları milletin kamburu olmamalıdır.

Benzer yazılar