Öne çıkanlar
Destek mi lazım, Köstek mi?

Destek mi lazım, Köstek mi?

Devlet bankacılığı dönemi küresel ekonomik krizle birlikte yeniden gündeme geldi. Bir çok özel bankaların hisselerine el koymak zorunda kalan devletler artık banka patronu oldu. İngiltere hükümetinin ardından Hollanda Hükümeti de bankacılık konusunda bazı önlemler almaya devam ediyor.

Bankacılık sektörü ekonominin lokomotifidir.
ABN Amro ve Hollanda Fortis Bank´ı sağlam zemine oturtmak için Hollanda Hükümeti  3 milyar Avro daha destek verdi. Her iki bankanın birleştirilmesi ve istikrarı için yaklaşık 1.4 Milyar Avro borcu  da devlet üstlendi.
Ekonomik krizin başlangıcından bu güne kadar Hollanda Hükümeti  tarafından  bu her iki bankaya verilen destegin tamamı  ise  23,3 milyar Avro´dur.  Her iki bankayı  tek bir çatı altında birleştirmek amacıyla bu destegin verildiği yetkililer tarafından açıklanmıştır.Ekonominin lokomotifi olan bankalar için devletler önlem almaya devam ederken,  küresel ekonomide karşılaşılabilecek rekabet ortamını da hesaba katmaktadırlar.
Birleşme gücünün başta gelişmiş ekonomilere sahip olan ülkeler olmak üzere, tüm ülkeler  tarafından yeni  ekonomik düzenin vazgeçilmezi olarak kabul edilmesi gerektiğini söylemek doğru olmaz mı ?

Sadece lokomotiflere yapılan destek yeterli mi ?
Lokomotiflere verilen desteklerin yanı sıra, lokomotiflerin çektiği vagonları unutmamak gerekir.Lokomotiflerin tek başına hiç  bir anlam ifade etmeyeceği düşüncesiyle vagonlara verilecek destekler  piyasanın olumlu havasına katkı yapacağı gibi,  piyasalardaki  iş ortamının her an için ekonomik istikrarsızlık nedeniyle köstekleneceği  korkusunu ortadan kaldıracaktır.

Benzer yazılar