Öne çıkanlar
Gün Işığı Vampirleri

Gün Işığı Vampirleri

Yazının başlığını okuyunca yeni vizyona giren filmlerden biri falan sanmayın. Son zamanlarda Belçika´da da türeyen üstelik gündüz gece ayrımı yapmaksızın heryerde görülen bir çeşit Vampir türüdür ´Gün Işığı Vampiri´. Dünya´da asırlardır insanın kanını emerek yaşamını sürdüren bu vampir türünü ´Gün Işığı Vampiri´ diye adlandırmak doğru olmaz mı?

Küresel ekonomik kriz  ´Gün Işığı Vampirleri´ için fırsat oldu
Küresel ekonomik krizle birlikte bir çok bankada kredi işlemleri azaltıldı hatta durma noktasına getirildi. Zor durumda kalan ve paraya ihtiyacı olan vatandaşlarımız da ihtiyaçlarını görmek için değişik yollar aramaya başladılar. Çaresizliği fırsata dönüştüren´Gün Işığı Vampirleri´ hemen ortaya çıkıp, ´işte fırsat´ deyip vatandaşın gırtlağına çöktüler. Bu yaratıklara elini kaptıran kolunu kurtaramaz derken canavarları doyurabilmek mümkün mü?
´Gün Işığı Vampirleri´ne istemediği halde kendini kaptıran vatandaşlarımız çaresizlik içinde çırpınmaktalar. Herkesin  ekonomik derdi başından aşmış, kimse kimseye yardım edemez olmuş. Kapalı kapılar ardında derdiyle baş başa kalan çaresiz vampirzedeler ise gün geçtikçe çoğalmakta. Bir çare diye e-posta gönderen okurlar, yanıma gelip dert yananlar… Bu arada Memleke gidip oralardan da aynı şekilde gün ışığı vampirlerinden borç alıp buradakilerine faiz ödemeye çalışanlar var. Bu çırpınışların sonu nereye varır?

Hiç kimse meydanı boş sanmasın
Uzun yıllar önce görev yaptığım kurum ben göreve başlamadan önce sıkıntıya düşmüş ve ´Gün Işığı Vampirlerinden´ aşırı faizle borç almış. Alınan borç miktarını ve Bankaların uyguladığı  kredi faizi kadar farkını kurum tarafından ödettim. Vampir faizi az buldu ve o kendi yöntemleriyle bizler kanuni yoldan yıllarca mücadele verdik. Vampirin hakim yakını olması işimizi zora soksa da hukuki yollardan haklılığımızı ispatladık. Aradan yıllar geçmesine rağmen bu ´gün ışığı vampirinin´ hazımsızlığı hala devam etse de meydanın boş olmadığını, değil kardeşi, ablası, babası bile belli adli görevlerde karar mevkisinde bulunsa, adaletin yerini geçte olsa bulacağını gördüler ve yaşadılar. Arı kovanına çomak sokmak gibidir vampirlerle mücadele etmek. Çünkü bu yaratıklar  kaygan zeminlerde yaşamını sürdüren türlerdir. Bazen takma isimle internet ortamında, çoğu zamanda karanlık ortamlarda yaşayanlarla birlik olup karşısındakine zarar vermeye çalışırlar genelde.Yıllarca ´gün ışığı vampirlerine´ karşı itlaf ekibi gibi savaşan biri olarak bu durumdaki vatandaşlarımıza kanuni yollardan haklarını aramalarından başka ne diyebiliriz?

Son zamanlarda herkes birbirine soruyor:
Gerçekten neler oluyor?

Yurt dışında yaşayanlar yaptıkları işlerde özellikle kendi vatandaşlarına ayrıcalık yapar ve yardımcı olmaya çalışırlar. Fakat yardım etmeye çalıştığınız kişi veya kişilerin niyetleri kötüyse vay halinize!

Herkes her konuda hesabını iyi yapmak zorunda. Ekonomik kriz ve bu krizin etkileri artık mutfağımıza kadar girdi. İçinde bulunduğumuz  puslu havada  kısa yollardan çözüm aramak yerine uzun vadeli düşünüp, sağlam adımlar atmak ve ´Gün Işığı Vampirleri´ ile de domuz gribine karşı  verilen mücadele gibi hatta bunun da ötesinde  tedbirler alarak  korunmak gerekmektedir.

Benzer yazılar