Öne çıkanlar
Dünya ekonomisi Davos’da kırklanacak..

Dünya ekonomisi Davos’da kırklanacak..

Bu yıl Davos´da Dünya Ekonomik Forumu´nun 40. yılı 27- 30 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek.

Yeniden düşünme, tasarlama, inşaa etme başlıkları ile dünya ekonomisine yön vermeye çalışacak olan liderler 40. yılın başında yine bir araya gelecekler.

Yeni ekonomik düzen diye adlandırılan küresel ekonomik krizin artçı şoklarını azaltmaya yönelik hareketlerin düzenlenmesinin amaçlandığı bu toplantıların sloganı ise ´Dünyanın Durumunu İyileştirmek.´

1650 senesinde Hollanda da yatırımcılara hüsran yaşatan ´Lale Soğanları´ balonu, daha sonraki yıllarda İngiliz Hükümeti´nce desteklenen deniz yolları hisseleri, ABD´de demiryolu şirketleri hisseleri, bisikletin icadıyla üretici şirketlerin hisseleri,  radyo üreten şirketler ile elektronik  şirketlerinin hisseleri ve emlak yatırımlarıyla  ilgili  balonların  şişip patlamaları dünden bugüne ekonomik göstergelerin değişmezi olmadı mı ?

Yeniden yapılanmakta olan küresel ekonominin önündeki en önemli risklerden biri de iklim değişikliği riskidir.  Davos´da yapılacak olan ekonomik forumda da patlaması muhtemel  balonlardan çok, bu konu öncelikli  gündem maddeleri arasında  yerini alacak  gibi  görülüyor.

Son yıllarda zorlu dönemlerden geçmekte olan dünya ekonomisinin de gerçek anlamda kırklanmaya ihtiyacı yok mu ?

Benzer yazılar