Öne çıkanlar
Küresel Terör Krizi

Küresel Terör Krizi

Kara para ve terörün Dünya´daki yıllık finansal gücünün 2 trilyon dolara yaklaştığı FATF başkanı tarafından açıklandı.

Açıklanan verilere bakıldığında  küresel hasılanın yüzde üçünü kara para ve terör finansmanı oluşturmaktadır.

Dünya´nın değişik bölgelerinde ve özellikle vergi cenneti diye adlandırılan yerlerde kara para aklama ve terör finansmanı arasındaki ilişkiye dikkat çeken FATF başkanı Paul Vlaanderen, ´Genelde kara para aklama işleriyle uğraşanların vergi kaçırma girişimlerinde de bulunduğunu´  belirtmesi konunun önemini net olarak ortaya koymaktadır.

Eldeki verilere göre terör finansmanından dev bir dinazor yaratıldığını anlamamak mümkün değildir.
Bu canavarın beslenmesinde pay sahibi olanlar yaptıklarının cezasını ileride yine terör canavarına  yem olmakla çekeceklerdir.

Küresel ekonominin en büyük  sorunlarından sayılan, ortalıkta serseri mayın gibi dolaşan terör ve zehir finansmanından  oluşan, kara paranın aklanıp piyasalara sürülmesidir.

Özellikle  gelişmekte olan ülkelerle  vergi cennetleri  diye  adlandırılan yerler  ve buralardaki yasal esneklikler kara paranın küresel ekonominin içinde rahat hareket etmesini sağlamaktadır.

Bugün için yıllık   2 trilyon dolar civarında olan  kirli paralar terörü destekleyenler için kazançmış gibi kabul edilse de kontrölden çıkan ve yasa dışı yollardan aklanan kara  paralar küresel ekonomide  insanlık adına çok büyük sorunlara neden olacaktır.

Yıllardır yaşanmakta olan terör krizinin sebep olduğu olumsuzlukları  görmemek, bu yüzden çekilen acılara duyarsız kalmak mümkün mü?

Benzer yazılar