Öne çıkanlar
Euro ve Süper Euro Ligi

Euro ve Süper Euro Ligi

Uzun zamandır Euro´mu, Mark´mı tartışmalarıyla gündemden düşmeyen Almanya ; Hollanda, Danimarka, Avusturya, Finlandiya ile birlikte Euro´yu süper lige çıkararak bölgesinde ´Süper Euro´yu kurma çalışmalarına başladı.

AB´de Yunanistan´la başlayan ve Euro bölgesinde bulunan diğer ülkeleri de sarsan ekonomik kriz Almanya ve Fransa´yı radikal kararlar almak durumunda bıraktı.

AB´nin lokomotifleri taşıyabilecekleri vagonları peşlerine takarak ´Süper Euro´ yolunda ilerleme kararlarını gerçekleştirdikleri taktirde bu süper güç treninin lokomotifine takılan ülkeler ekonomik krizden etkilenen Euro bölgesi ülkelerinden ayrı kulvarlarda yol alacaklar. Düşünülen bu projenin gerçekleşmesi demek Euro´nun ciddi anlamda değer kaybetmesi demektir.

Yunanistan ve İspanya´nın yanısıra olası risk taşıyan Euro Bölgesi Ülkeleri; Euro Ligi´nin ilk sıralarında yer alan ülkeleri de  yol ayrımına getirirken gelecek ay AB dönem başkanlığını İspanya´dan devralacak olan ve ekonomik yapısı yüzde 12.2 işsizlik, GSMH´ ya yüzde 345.6 oranı ile 1.32 trilyon dış borç, 2010 yılında büyüme beklentisi yüzde 1 olan, tüm bunların yanısıra siyasi yapısı, seçim sonuçlarına göre istediği başarıyı elde eden fakat ayrılıkçı söylemlerinin dışında ekonomik çözümlerden uzak görülen siyasileriyle Belçika, Euro liginde mi kalacak, yoksa eldeki verilerle zor olsada Süper Euro liginde mi yer alacak ?

Euro liginin ilk sıralarında yer alan ülke liderlerinin yapmış oldukları çalışmalara bakıldığında, eylül ayı  Süper Euro  ligini küresel ekonomi sahalarıyla buluşturacak gibi görülüyor.

Benzer yazılar