Öne çıkanlar
Tedbir…

Tedbir…

İngiliz petrol devi Meksika Körfezi´nde büyük bir çevre felaketine neden oldu.

İngiliz petrol devi BP´nin yetkilileri, özrü kabahatinden büyük misali yaptıkları açıklamada, petrol platformunun batması gibi bir soruna yeterince hazır olmadıklarını söylediler.

BP gibi dev bir şirket, denizin ortasına petrol platformunu kuruyor ve karşılaşabileceği olumsuzluklara karşı hiç bir tedbir almıyor.

Çevreciler şaşkın, piyasalar şaşkın ve halen denize petrol akıyor.BP şirketinin yetkilileri ise hararetli demeçleriyle sorunu halledeceklerini sanmaktayken;

Uluslararası kredi değerlendirme kuruluşu, Fitch ve Moody´s, petrol devinin notlarını birer basamak düşürürerek BP´yi negatif izlemeye aldığını açıklıyor.

Uzmanlar bu tür petrol platformlarında patlamanın meydana gelme ihtimalinin milyonda bir olduğunu belirtmelerine rağmen, kredi kuruluşları riskin milyarda ve katrilyonda bir de olsa tedbir şarttır düşüncesiyle BP´nin kredi notunun indirildiğini belirtmekte.

Çevreyi katleden şirket yöneticileri tedbirsizliklerinin cezasını bir şekilde görmektedir.

Not: Tedbirsizliği kadercilikle bağdaştıran yöneticiler ise sandıkta seçmenler tarafından değerlendirileceklerini unutmamalıdırlar.

Hain saldırılarda şehit düşen Mehmetçiklerimize ve Gazze yolunda Acımasız İsrail askerlerinin kurşunlarıyla can veren vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet, yaralılara acil şifalar, ailelerine ve yakınlarına sabırlar dilerim.

Benzer yazılar