Öne çıkanlar
Ekonomik krizde tatil alternatifleri

Ekonomik krizde tatil alternatifleri

Belçika´da izin dönemi ekonomik sorunlarla başladı. Avrupa´yı saran ekonomik krizden doğal olarak Belçika´da yaşayan Türkler de etkilendi.

Bu sene izin döneminde Türkiye´de tatilini geçirecek olanların sayısında geçen senelere göre yüzde 60 oranında azalma görülüyor.

Ekonomik kriz tatil anlayışını değiştirirken, tatilcileri de değişik alternatiflere yöneltmeye başladı.

Herşey dahil, ekonomik sezon olan mayıs, haziran, eylül ve ekim aylarını tercih eden tatilciler, Belçika´da havaların iyi gitmesini fırsat bilerek günübirlik sahil yerlerine giderek yazın keyfini çıkarıyorlar.

İspanya, Fransa´nın güneyini tercih eden ve kendi araçlarıyla kolaylıkla buralardaki tatil beldelerine ulaşabilenler bütçelerine göre tatillerini yapıyorlar.

İzin döneminde tatilini Türkiye´de geçireceklerin büyük bir kısmı bu sene karayolunu tercih etmek zorunda kaldılar. Karayolu ile seyahat etmek zorunda kalanların öncelikli şikayetleri ise uçak bileti fiyatlarının çok yüksek olması. Bu durumun kalabalık aileler için ekonomik yönden sorun teşkil etmesi ve Türkiye´de özellikle araç kiralama konusunda karşılaşılan olumsuzluklar, uçaklarda bagaj için kilo sınırlaması ve aşan kilolar (15kg-30kg) için ödenen fazlalık ücretleri olduğu belirtilmekte.

Bu sene Ramazan ayı için özel proğram yapan ve herşey dahil promosyonlar hazırlayan tur şirketleri de tatilini hem ekonomik hem de Türkiye´de geçirmek isteyen tatilcilerin bir başka alternatifi arasında yer aldı.

Herkese gönüllerince bir tatil geçirmeleri dileklerimle.

İyi tatiller.

Benzer yazılar