Öne çıkanlar
Siber savaşın ekonomik yansıması

Siber savaşın ekonomik yansıması

Avrupa´da yaşanan borç krizi yatırımcıları her geçen gün biraz daha tedirgin ediyor.

Son zamanlarda yatırımcılar, Avrupa genelinde artış gösteren borçlanma maliyetlerinden dolayı duyulan endişeleri yüksek sesle dile getirir oldular.

Yunanistan ve İrlanda´ya yapılacak olan 200 milyar euroluk mali yardım kıta ekonomisindeki sıkıntıyı giderebilecek mi ?

Krizden etkilenen Belçika, İtalya ve en önemlisi de Almanya´yı zor günler bekliyor.

Gelecekte ekonomisi zayıf ülkelerin de büyük miktarlarda mali yardıma ihtiyaç duymaları halinde, bu yardımı karşılaması gereken AB´nin lokomotifi Almanya´nın yaklaşmakta olan büyük dalgalara hazırlıklı olması gerekiyor.

Piyasalarda, İtalya ve Belçika´nın Yunanistan, Portekiz ve İrlanda kadar ciddi finansal sorunlar yaşadığı düşünülmese de, Avrupa´da ülkelerin borçlarını düşürmeyi öngören sonuç getirecek stratejilere ihtiyaç duyulmaktadır.

Borç krizi İspanya ve hatta İtalya´ya yayılırsa, hem finansal hem de politik olarak yeni yardım paketlerinin altından kalkmak Almanya için çok zor olacaktır.

Gelişmiş ekonomik yapılara sahip ülkelerde yaşananlar göz önüne alındığında gelişmekte olan ülkelerin ekonomik yapısı gece makyajının ötesinde olabilir mi ?

Son günlerde dünya gündeminde yerini almış olan WikiLeaks belgeleri havada uçuşurken hazırlanmakta olan tek kutuplu siber savaşın ekonomik yansıması, acaba Uluslararası Para Fonu´nun (IMF) yeni Avrupa hatta Dünya modeliyle mi gerçekleşecektir ?

Benzer yazılar