Öne çıkanlar
Belçika’da Bitmeyen Turizm Sezonu

Belçika’da Bitmeyen Turizm Sezonu

Avrupa birliği ve NATO gibi birçok uluslararası kuruluşun merkezi durumundaki Belçika; turistik açıdan da neredeyse genel nüfusunun (%85) yüzde seksenbeşine yakın ziyaretçi ağırlamakta ve yaklaşık yıllık 5 milyar € EUR  turizm geliri elde etmektedir. Kısa süreli kültürel ziyaretlerin yanı sıra kongre turizminde oldukça şanslı olan ülkenin turizm gelirinden Belçika´da yasayan Türk girişimcilerin aldığı pay ise yok denecek kadar az olduğu görülmektedir.

Belçika´da 12 ay devam eden turizm sezonu!

Belçika´yı ziyaret eden ziyaretçilerin çoğunluğunu Almanya, Hollanda, Fransa ve İngiltere´den gelen ziyaretçiler oluşturmakta. Bu ziyaretçiler genelde başta Türk mutfağını, el sanatlarını, tekstil ürünlerini bilen, tanıyan ve de satın alan kişilerdir.Yapılacak olan  belli başlı organizasyonlarla Türk İşletmeciler tarafından ziyaretçilere rahatlıkla hizmet götürülebilir.12 ay boyunca turizm sezonunu yaşayan Belçika´da turizm sektörü girişimciler için değerlendirilmesi gereken bir fırsattır. Mevcut işletmelerin zaman geçirmeden  turizme yönelik yapılanma içine girmeleri sivil toplum örgütlerinin bu konuda tanıtım ve organiyasyon işlemlerini üstlenmeleri Türk girişimcileri ve işletmecilerin, Belçika´nın turizm gelirindeki pastasından pay alması adına önemlidir. Yeni iş isdihdamı yaratacak olan bu sektör, el sanatlarına yatkın kişilerce yapılacak üretimlerle ev içi ekonomisine katkı sağlayacaktır.

Belçika´da bir Türk müzesi olsa?

Türkiyenin tanıtımına katkı sağlanması ve Belçika´daki Türk toplumunun da simgesi olması düşüncesiyle bir müze açılması için girişimde bulunulabilir.

Tatil ve eğlenceyi seven Avrupalılar için bu sektörde yer alan mevcut işletmeler ve girişimciler  turizme yönelik yatırım yapmalıdırlar.

İşletmelerin turizme hizmet verecek standartlara getirilmesi ve Belçika´daki belli başlı turizm kuruluşları ve birlikleriyle işbirliği sağlanması gelen ziyaretçiler için tercih nedeni olacaktır.

Buyrun dostlar ´´Halil İbrahim Sofrası´na´´

Ortada 5 milyar € EUR´luk bir pasta var. Bu pastadan alınacak pay ise tamamen girişimcilerimizin ve mevcut işletmecilerilerimizin becerisine kalmış. Girişimcilerimiz bu pastanın doyurucu dilimlerinden neden faydalanmasın?

Benzer yazılar