Öne çıkanlar
Karanlıklar İçinde Beklenen Yeni Yıl!

Karanlıklar İçinde Beklenen Yeni Yıl!

Bugün Pazar ve ben akşam üzeri evden çıktım  Brüksel caddelerinde dolaşıyorum. Ana cadde, ara sokaklar derken gözlerimNoel ve Yeni yılı karşılamak için süslenmiş evleri arıyor.
Geçen günlerde değişik bölgelere  gittiğimde de hep bu geçmişte yaşanan canlı ışıltılı kutlamaları aradım.
Sablon Meydanı´nda mavi ışıklara bürünmüş çam ağacının veGrand Place Meydanı´nda da aynı şekilde ışıklandırılmış,  biraz daha görkemli görünen çam ağacı ve Hotel de Ville Binası´nınher yılbaşında olduğu gibi kulağa hoş gelen müzik eşliğindeki ışık gösterisinin yanısıra arada çok nadir bazı evlerin pencerelerinde ve işyerlerinde süslemeler, ışıklandırmalar yapılmış olsa da genelde karanlıklarla elveda denmek isteniyor sanki bu yıla.

2000 yılının karşılanışını düşündüm bir an.
Brüksel çoşkuluydu, dünya çoşkuluydu o yıl.
“Milenyum” diye güzel bir gelecek hayalini yaşıyordu bütün dünya.
Brüksel´de saat 24 olduğunda yer yerinden oynamıştı.
Kralın o çoşkunun içinde çıkıp halkı selamlamasının ardından devam etmekte olan müzik yayınında Tarkan´ın güzel sesi  “Oynama şıkıdım, şıkıdım!” diye Palais Royal ve Parc Meydanı´nı inletiyordu. Herkes bu güzel müziğin ritmiyle kendinden geçmiş bir taraftan  yeni yıllarıını kutlayan  Krallarını alkışlıyor, diğer taraftan da çılgınlar gibi eğleniyordu.

O çoşkuyu yaşamak gerçekten çok güzeldi.
Ya sonrası?
Dünya´yı çirkinliklere mahkum etmek, insanları umutsuzluğa itmek. En önemlisi de yarın kaygısını bilmeyen bu topluma yarınların aydınlık olduğunu gösterememek. Tedirgin yüzlerde yeni yıl çoşkusunu görememek.
Toplum seçilmişlerini yaşamını etkileyen kaygıları, işsizliği, ekonomik sıkıntılarını çözsün kendilerini refah içinde yaşatsın diye seçip görevlendirmedi mi?

Tanrı insana her türlü güçlüğün üstesinden gelsin diye “akıl”vermiş. Bunun içindir ki parlak ışıklarla süslenmiş yepyeni yılları mutlu, refah ve huzur dolu geçirmenin yolu mutlaka en kısa zamanda bulunacaktır.

Umut dolu aydınlık  yarınların tüm dünya insanlarına mutluluk ve refah getirmesi, her yer karanlık olsa da yüreklerinizin pırıl pırıl ışıltılar içinde olması dileklerimle yeni yılınızı kutluyorum.

Benzer yazılar