Öne çıkanlar
Kopenhag’da Gaz Kaçağı

Kopenhag’da Gaz Kaçağı

Dünya liderleri Kopenhag´da gerçekleştirdikleri bir iklim zirvesini daha « Gaz salımını azalt, senin gazın benim gazımdan çok » tartışmalarıyla geride bıraktılar.
Almanya Başbakanı Markel « ABD isteksiz »derken, ABD Dışişleri Bakanı Clinton« Zirvedeki tüm ülkelerin anlaşması koşuluyla 100 Milyar dolar veririz. » dedi. Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Duvorkoviç « Herkes uyarsa uyarız »şeklinde görüş bildirirken, Küresel ısınmanın en çok etkilediği ülkelerden biri ve deniz seviyesinin yükselmesiyle büyük risklerle karşı karşıya olan Tuvalu´nun Başbakanı Apisai « Ağzımızda acı tatla gideceğiz » şeklindeki açıklamasıyla Kopenhag´da yapılan iklim zirvesinin sonucunu açıklamış oldu.

Bir derecelik iklim değişikliği milyonlarca canlının sonu demek !
Hindistan çevre bakanı « İklim sorunu ülkelerin birbirlerini suçlamasıyla çözülemez» açıklamasıyla gerçekleri dile getirirken gelişmiş ülkeler hala kayıkçı kavgasını sürdürüp boşa zaman kaybetmektedirler.
Günümüzde gaz salımıyla başedemeyen insanoğlunu  yakın gelecekte büyük doğal  felaketlerin beklediğini söylemek yanlış mı olur ?

Benzer yazılar