Öne çıkanlar
Makyajlı Ekonomi Dönemi

Makyajlı Ekonomi Dönemi

Loş ışıklar altında ağır makyajla güzel göstermeye çalıştıkları ekonomilerini masaya yatıran ülkelerin yetkilileri gün ışığında ekonomilerindeki olumsuzluğun ortaya çıkacağını  düşünemediler mi ?

Ülke ekonomileri geçici çözümler ve gerçeklerle bağdaşmayan verilerin yükünü uzun süre taşıyamaz.
Piyasalarda az kullanılan emtialardan bir sepet oluşturup enflasyon oranlarını düşük hesaplamak, iç ve dış borçlara değişik kılıflar hazırlamak geçici olarak yetkilileri gemilerini kurtaran kaptan gibi gösterse de bu tür işlemlerin faturası zamanı geldiğinde topluma çıkartılır ve toplumlar bu kabarık faturaların ağırlığı altında ezilmeye mahkum edilirler.

Günümüzde bir çok ülkenin ekonomik verileri maalesef gerçekleri yansıtmamaktadır.
Uzun zamandır devam etmekte olan küresel ekonomik kriz ortamında işin kolayına kaçan ülkeler balon ekonomisini kendilerine sığınak kabul edip gerçekleri karanlıkların içinde gizlemektedirler.

Günümüzde sıkca duyulmakta olan ülke iflasları hakkındaki haberler yarınların ümitlerini de alıp götürmektedir.

Yunanistan´ın içinde bulunduğu durum tüm AB ülkelerinin ve özellikle gelişmekte olan ülkelerin ekonomik gelecekleri için önem arz etmektedir. AB ülkeleri tarafından Yunanistan´a yapılacak olan ekonomik yardım konusunda da gerçek verilere göre hareket edilmediği taktirde ortaya daha ciddi sorunlar çıkacaktır.

Bir çok ülkenin başvurduğu yöntemlerden olduğu bilinen makyajlı ekonomik veriler küresel krizin derinleşmesine neden olacaktır.

Loş ışıklar altında makyajlarıyla göze hoş görünenlerin doğal halleri çoğu zaman insanı şaşkına çevirebileceği bilinciyle ülkelerin gerçek verileriyle yüzleşmesinin zamanı gelmedi mi ?

Benzer yazılar