Öne çıkanlar
Paran Var Mı ? Derdin Var !

Paran Var Mı ? Derdin Var !

Son günlerde Hackerlar İsviçre´de parası olan gizli hesap sahiplerinin huzurlarını kaçırdılar.

İsviçre´de gizli zenginlerin mevduat bilgilerini çalarak bu bilgileri değişik ülkelerin Maliye yetkililerine 2.5 milyon eur´dan başlayan  taleplerle vermek isteyen hackerler  bu ülkelerde gizli yatırımları olanların korkulu rüyası oldular.

Değişik ülkelerde bulunan gizli  zenginlerin başta İsviçre olmak üzere yurtdışındaki sırdaş hesaplarda büyük miktarlarda varlıklarının bulunduğu ve bu varlıkların yaşadıkları ülkelerin mali yapılarında kayıt dışı olması uzun zamandan beri kontrollü mali sistem yapısında sorun yaratmaktaydı.

11 Eylül 2001´de ABD´de World Trade Center´ a yapılan saldırı sonrası küresel finansal yapının mercek altına alınması için de bir milat olmuştur.
Finansal açıdan hiç bir şeyin gizli kalamayacağı gerçeğiyle vergisiz kazanç peşinde koşup gizli hesapları garanti hesap olarak görenlerin de bu durumları iyi değerlendirmeleri gerkmektedir.

İsviçre´nin en büyük bankası UBS ile ABD Hükümeti arasındaki 4 bin 450 müşterinin bilgilerinin açıklanmasına yönelik yapılan anlaşma ile gizli hesap diye adlandırılan dönem sona ermedi mi?

“Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır” bu bilinçle hareket etmek kişileri her zaman kazançlı çıkaracaktır.
Vergi kaçırarak kazanç elde etmeye çalışanların durumları  ise kendilerini değil de hackerları kazandıracak gibi görülmektedir.

Bu gidişle gizli hesap sahipleri için söylenecek en güzel söz;
“Paran var mı? Hackerdan yana derdin var” olacaktır.

Benzer yazılar