Öne çıkanlar
Bekledim de gelmedin

Bekledim de gelmedin

AB´ de Küresel krizin yansımaları Yunanistan´da yaşanmakta olan ekonomik sıkıntılarla birlikte hırçın dalgalara dönüşmeye başladı.
Yunanistan´da geçen senenin sonunda piyasaları etkileyecek biçimde ortaya çıkan borçlanmadaki artışlar yaşanmakta olan ekonomik krizle birlikte  AB´ yi  sarsacak boyutlara  gelmekte.
AB ekonomisinde  Yunanistan´ın durumu göle atılan bir taşın  dalgaları gibi  küçük sarsıntılar yaratsa da kısa zamanda alınacak önlemlerle  etkisiz hale getirilebilir. Son günlerde ekonomi piyasasında adından sıkca söz edilmekte  olan Portekiz ve İspanya da bu tür  dalgalara kapılırsa olası bir Ekonomik Tsunami´ye karşı gerekli önlemlerin ivedilikle  alınması gerekmektedir.
Ekonomik sıkıntı içindeki kimi ülkeler  kamu çalışanlarının maaşlarını dondurarak  ve  vergi oranlarını arttırarak kendilerince önlemler  almaya çalışmaktalar.  Vergi mükellefi  olan kesimlerde ekonomik sıkıntıdan oldukça etkilenmektedirler. Ekonomik dar boğaz içinde bulunanlara karşı  vergi oranlarının arttırılması ekonominin düzelmesinde ne derecede etkili olabilir ?
Avrupa,  küresel ekonomik  kriz tsunamisine  yakalanmadan önce  üretimine  ağırlık vererek belli başlı bölgelerdeki pazar payını arttırmak zorundadır. Petrol ve  doğalgaz gibi zorunlu ihtiyaçlarını  satın aldığı ülkelere  üretim karşılığı barter sistemini uygulayabilir.  Bir çok ürün içinde kullanılabilecek olan  bu sistem ekonomiyi rahatlatacaktır.
Türkiye ekonomik alt yapısıyla  her türlü organizasyonda  AB´ye köprü olacak bir ülkedir. Avrupa ekonomik krizden  çıkış yolu ararken bu önemli köprüyü göz ardı etmemelidir.
Küresel ekonomi  son zamanlarda çok farklı yönlerden gelen rüzgarlara karşı yelken açmaktadır. Oysa Türkiye yıllardır AB´ ye üyeliğinin kabulü  için mücadele  vermektedir.
AB´nin « Bekledim de gelmedin » durumuna düşmemesi için  Türkiye´nin üyeliği konusunda  daha   hızlı hareket etmesi her iki tarafında yararına değil midir ?

Benzer yazılar