Öne çıkanlar
Avrupa’daki Türk Profesyoneller

Avrupa’daki Türk Profesyoneller

Türkiye´de Başbakanlık yatırım destek ajansının, yurt dışındaki Türk profesyonellere ´Şirketinizin yatırımlarını Türkiye´ye kaydırın´ çağrısında bulunması geç de olsa isabetli bir harekettir.

Başbakanlık Yatırım Destek Ajansı, kriz döneminde önemli ölçüde azalan uluslararası yatırım pastasından pay almak için yeni bir çalışma başlattı. Bu doğrultuda, dünyanın en büyük 500 şirketi içinde üst düzey ve orta kademelerde yöneticilik yapan Türk profesyonellere ulaşarak, “Şirketinizin yatırımlarının Türkiye´ye kaydırılması için etkinizi kullanın” çağrısında bulundu.

Bu çağrı için zaman geçirilmeden ilgili kişiler tarafından olumlu cevabın verileceğinden, herkesin de elinden geleni yapacağından hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Avrupalı dev şirketlerde çalışan yaklaşık 2 bin 500 Türk profesyonele mektuplar gönderen Yatırım Destek Ajansı, yurtdışında görev yapan vatandaşlarımızdan destek beklemektedir.

Türkiye, yatırımcılar için  göz ardı edilemeyecek potansiyele sahiptir. Son zamanlarda mühendislik merkezi haline gelen ülkemizde Alcatel, Intel, Pfizer, Mercedes-Benz gibi firmalar mühendislik merkezleri kurmuşlardır. “HP ve Foxconn´un yaptığı yatırım, Çin´li otomobil üreticileriyle devam etmekte olan görüşmeler ve  büyük teknoloji üreticilerinin gelmeleri ülkemizin yatırımcıların ilgi alanında olduğunun göstergesidir.

Yurtdışında görev yapmakta olan Türk profesyonellerin kendi işyerleriyle ilgili veya  çevrelerindeki yatırımcıları ülkemize yönlendirmek amacıyla Başbakanlık Yatırım Destek Ajansı yetkilileriyle temas kurarak ajansın veri tabanının genişlemesine yardımcı olmalarında büyük yarar vardır.

Benzer yazılar