Öne çıkanlar
Kriz Fonu

Kriz Fonu

Uluslararası Para Fonu´nun (IMF) kaynak fon seviyesini 550 milyar dolara çıkarması piyasalarda olumlu karşılandı.
G-20 grubunda yer alan ülke liderleri geçen yıl Londra´da yapılan zirvede IMF´nin yeterli miktarda kriz fonu oluşturup kredi kapasitesini artırmasını istemişlerdi.
Üyelerinden gelen bu talep doğrultusunda IMF 550 milyar dolarlık kaynak fon seviyesini 50 milyar dolardan yaklaşık on kat arttırarak piyasalara ekonomik krizde finansal desteğe hazırız mesajını verdi.
IMF aynı zamanda gelişmekte olan ekonomilere sahip katılımcı ülke sayısını artırıp bu ülkelerin paranın harcanması yönünde söz sahibi olmaları ile ilgili de olumlu bir karar almıştır.
Avrupa Birliği (AB) Yunanistan´da yaşanmakta olan ekonomik sıkıntı ve bundan sonra AB´ye üye ülkelerin yaşayacakları ekonomik dar boğazlar için kısa zamanda bünyesinde yer alacak IMF gibi bir yapılanmaya gitmelidir.
AB, ekonomik krizde finansal zorluk yaşayan üyelerine yardım için yeterli fona sahip olduğunu hissettirebilirse piyasalarda yaşanmakta olan tedirginlik yerine güven hakim olacaktır.

x x x
Le Fonds monétaire international (FMI) a relevé le plafond des ressources à 550 milliards de dollars.
Cette décision a été formellement prise par le conseil d´administration, un an après l´engagement des pays riches et émergents du G20 à Londres, de tripler les ressources du FMI.
Le Fonds monétaire international a annoncé qu´il avait entériné une augmentation du plafond des ressources que peuvent lui prêter ses États membres à 550 milliards de dollars.
FMI a donné également une décision favorable sur l´accroissement du nombre des états membres sous-développement et leur participation pour l´utilisation des fonds.
L´Union Européenne doit procéder à la création d´un organisme comme le FMI pour faire face aux éventuelles crises économiques de ses membres ainsi qu´à la crise en cours en Grèce.
L´inquiétude présente sur les marchés cédera sa place à la confiance ; si l´UE peut faire sentir son pouvoir de prêter davantage aux membres qui pourraient avoir besoin de son aide financière.

Benzer yazılar