Öne çıkanlar
İşsizlik..

İşsizlik..

Ekonomik krizden vurgun yemiş olan  gelişmiş ekonomilerin toparlanma hızı kaplumbağa adımlarıyla ilerlemekte. Bu yıl genel olarak istihdamda bir hareketlenme görülmesine rağmen işsizlik sanırım önümüzdeki yılda da beklenen oranların üzerinde olacaktır.

Uluslararası Para Fonu (IMF) ile Dünya Bankası toplantılarında hazırlanan ´Dünya Ekonomik Görünümü´ raporlarına bakıldığında ; küresel ekonominin en büyük sorununun işsizlik olduğu ve dünya ekonomisinin, İkinci Dünya Savaşı´ndan bu yana en derin resesyondan çıkmaya başladığı, toparlanma hızının ise her bölgede farklı olduğunun vurgulandığı görülmektedir.

Çevremizde yaşanmakta olan olumsuzlukların temelinde ekonomik sorunların ve en önemlisi, işsizliğin yer aldığı  bir gerçektir. Mali krizden yara almış ekonomilerin toparlanmasının gecikmesi, işsizliğin giderek daha büyük  sorunlara yol açmasına neden olacaktır.

Mali sektörler ile istihdamı yoğun sektörler krizden ciddi yaralar almışlardır. Kanayan yaralar daha fazla büyümeden  yerinde yapılacak operasyonlarla bu sektörlere verilecek destekler işsizliğin azalmasına katkı sağlayacaktır.

Ekonomiye canlılık getirebilmek için yerinde ve zamanında alınacak akılcıl önlemlere ihtiyaç vardır. O nedenle toplumu sosyal sıkıntılara sokan işsizlik sorununa da çözüm olacak her türlü girişimin yetkililer tarafından yapılması gerekmektedir.
İş piyasası  kurumların güçlenmesiyle hareketlenecektir. Bu hareketlilik bozulmakta olan sosyal dengelerin düzelmesini sağlayacaktır.

Resmi kurumların, sivil toplum örgütlerinin ,özel sektörün, yetkililerin ve siyasilerin işsizlik sorununun çözümü için  toplum yararına bir araya gelip acil çözümler yaratmaları gereken gün bu gündür…

Benzer yazılar