Öne çıkanlar
Yarın Çok Geç Olmadan…

Yarın Çok Geç Olmadan…

Yenihaber herzamanki duyarlı davranışını bir kez daha sergileyerek, ´Belçika ve Türkler´ başlığı ile Belçika´da yaşamakta olan  Türk toplumunun  değişik kesitlerinden alıntılar yaparak hazırladığı analizi yayınladı.
Toplumları oluşturan çekirdek aileler, aileleri ayakta tutan da çekirdek ekonomilerdir.
Aile içi çekirdek ekonomilerin normal yaşam standartlarının altına düşmesi geçim sıkıntısını ve bir çok dertleri de beraberinde getirir.
Belçika´da genelde kendi içine kapalı bir toplum görüntüsü vermekte olan ve belli bölgelerde kendi içinde bir yaşam ortamı yaratmaya çalışan Türk toplumu ekonomik yapılarını da ihtiyaçlarına göre hazırladıkları Pazar payından elde etmektedir. Kendi bakkalı, manavı, kasabı, kahve, restoran ve buna benzer alışveriş yerleriyle dönmekte olan ekonomi çarkı günün şartları gereği bir yere kadar gelip tıkanmaktadır.
Dünya devi şirketlerin hatta devletlerin ekonomilerini birleştirerek güçlendirmekte oldukları göz önüne alınarak ticari işletmelerde güç birliğine gidilmelidir. Ticari alanda efe oyunu sisteminden de en kısa zamanda vazgeçilmelidir.
İşletmeler için öne sürülen güçbirliği tavsiyesinin yanısıra, geleceğimiz olan gençlerimiz içinde yol gösterici plan ve proğramlar yetkililer, sivil toplum örgütleri ve resmi kurumlar tarafından ele alınmalı basın ve yayın kuruluşlarımız aracılığı ile kısa zamanda yapılacak olan çalışmalar hakkında kamuoyuna bilgi verilmelidir.
Belçika´da iş yeri açacak olan girişimciler için bazı olumsuzluklar söz konusu olsa da genç girişimciler için  bölgeler tarafından uygulanmakta olan teşviklerin avantajlarından yararlanılmalıdır.
Yine genç girişimciler için farklı fırsatlar sunmakta olan kuruluşlar ´franchising´(İsim hakkı) sistemiyle gençlere hem eğitim hizmeti sunmakta hem de hazır olan pazarlarını paylaşma imkanı vermektedirler.
´Franchising´(İsim hakkı) sistemini kendi bünyelerinde kredilendiren bazı şirketler işletmeciye sermaye desteği de sağladıkları gibi değişik banka ve finans kurumlarında bu konuda işletme kredisi imkanları mevcuttur.
İnternet üzerinden yapılan alışveriş ciroları ciddi oranlarda artmıştır. Sanal alışveriş dünyasının artan gelirinden pay almak için genç girişimcileri bu sahada eğitmek ve yönlendirmek gerekmektedir.
Genç girişimcilerimiz için iyi bir fırsat olan sanal alışveriş mağazalarını destekleyen (Sanal mağaza, alış veriş websiteleri v.b) kuruluşlar mevcut olup. Bu kuruluşlardan genç girişimciler için her zaman eğitim ve kredi desteği almak mümkündür.
Belçika´da bazı bölgeler tarafından yaşlı bakımı için verilmekte olan ücret kadınlar derneği tarafından yapılacak bir organizasyonla çoğu ev hanımları için aile bütçelerine katkı olacaktır. (Bu örnekleri çoğaltmak mümkündür)
Toplum içinde gereksiz tartışmaları bir kenara bırakıp ekonomik yönden nasıl ilerleme kaydedebiliriz konularına kafa yormak herkesin refahı için, mutluluğu için şarttır.
Ekonomik atılımlar çevre kaynaşmasını beraberinde getirecek olup farkında olmadan çizilen sınırlar böylece kendiliğinden aşılacaktır.
Gazetemizin (Yenihaber) Genel Yayın Yönetmeni Sayın Yusuf Cinal´a kangrene dönüşmekte olan sorunları gündeme getirip kamuoyunun bilgisine sunduğu için teşekkür ederim. Bu konularla ilgili yapılması gerekenler hakkında her sağ duyu sahibi kişinin, sivil toplum örgütlerinin, yetkililerin ve siyasetçilerimizin elinden geleni yapacağı hususundaki inancımı özellikle belirtmek isterim.

Benzer yazılar