Öne çıkanlar
Elvan’la gururlanmak

Elvan’la gururlanmak

İşim nedeniyle Budapeşte´de Havaalanı´nda Türkiye´den gelecek olan arkadaşlarımı bekliyordum.

Gelen yolcuların arasında Türk Milli Atlet Elvan Abeylegesse´yi görmüştüm. Hemen arkasında da arkadaşlarım vardı. Tesadüfen aynı uçakta yolculuk yapmışlar.

Bana ´´Elvan ödülünü almaya geldi´ dediler. Alacak olduğu ödülün hikayesini basından okumuştum.

Günümüzde maddi değerler herşeyden önce gelirken, insanlık onuru maddiyata esir düşmüşken bu altın kalpli kız, Dünya Atletizm Şampiyonası´nda, koşu ayakkabılarını otelde unutan Etiyopyalı Meselecu Melkamu´ya kendi ayakkabılarını vermişti.

Milli sporcumuz Elvan, Dünya Şampiyonasında rakip sporcuya yardım ederek örnek bir davranışta bulunmuştu.

Sponsorlar tarafından verilecek milyon dolarlardan oluşacak ödülleri günümüzde kaç kişi elinin tersiyle itebilir? Elvan bu hareketiyle manevi değerlerini yitirmekte olan Dünya´ya da büyük bir ders vermişti aslında.

2009 Dünya Şampiyonası´nda Etiyopyalı Melkamu, Elvan´ın ayakkabılarıyla gümüş madalyaya ulaşırken, Elvan Abeylegesse, sakatlanarak yarışı terk etmek zorunda kalmıştı.

Elvan koşu ayakkabılarını Melkamu´ya verdiği için, Macaristan´ın başkenti Budapeşte´de toplanan Dünya Fair-Play Konseyi (CIFP) 2009 Fair Play Büyük Ödülü´ne layık görülmüştü.

Elvan, Fransa´nın başkenti Paris´te 16 Temmuz´da düzenlenen Samsung Diamond League´de piste çıktı, 5 bin metrede yarıştı ve üçüncü oldu.

Atletizm dünyasının önemli organizasyonları arasında yer alır Diamond League (Elmas Lig).

Elvan burada da ülkemizi başarıyla temsiletti. Paris´te bayrağımızı bir kez daha gururla dalgalandırdı.

Gönüllerin şampiyonu sağol, varol, seninle gurur duyuyoruz Elvan…

Benzer yazılar