Öne çıkanlar
‘Ne olacak bu General’in hali ?’

‘Ne olacak bu General’in hali ?’

Belçika Ulusal Bayramı 21 Temmuz´da kutlandığı için Brüksel´de bayram tatili yaptım o gün. Hafta başında General Motors´un yetkilileriyle başlayan yoğun toplantı temposuna tatil nedeniyle ara vermiş olsak da misafirlerimize işyerimizin alt katındaki göl kenarında restoranda ağırlıyoruz. Tatil günü bir taraftan yarım kalmış işler hallolurken önceden yapılan organizasyonla sadece bize ait ayrılan salonda hep birlikte göl manzarasının keyfini çıkarıyoruz. Nefis yemekler, seçkin şaraplar ve güzel müzik eşliğinde acı tatlı günleri, yılları anıyoruz eski dostlarımla. Şirketin Amerika´daki amiral gemisinin durumu, derken konu Belçika ve Opel´in son halini getiriyor gündeme.

Opel´de çalışanların mağdur edilmemesi için sendikaların talepleri doğrultusunda çalışmalar yapıldığını, şirket bünyesinde 50 yaşını doldurmuş çalışanların erken emekli olabileceğini istihdamdan sorumlu Bakan Joelle Milquet tarafından erken emekliliğin onayladığını ayrıca Opel için şirketin yeniden yapılanmada olduğu bildirgesinin kabul edildiğini ayrıntılarıyla ilk ağızdan öğrenme fırsatını yakalıyorum.

Onaylanan bu erken emeklilik kararından Belçika Anvers Opel´de yaklaşık 650 kişi yararlanacak.

Flaman Hükümetinin bu konuya olumlu bakması şirket yetkililerini de rahatlatmış durumda.

Ve aşçımız koyulaşan sohbeti, Türk mutfağının seçme mezelerinden verdiğim siparişin yanında getirdiği Efe´nin siyah incisi ile renklendiriyor. Kadehler, amiral gemisindeki arkadaşlarımın kriz yönetimindeki gayretlerine ve piyasalarda büyük ses getirecek yatırımlarıyla bir dünya devinin yeniden silkinip kendine gelişindeki başarılarına kalkıyor.

´Ne olacak bu General´in hali…´ faslının çok gerilerde kaldığı düşüncesiyle vedalaşıyorum dostlarımla.

Benzer yazılar