Öne çıkanlar
Deha Rotayı Çizdi

Deha Rotayı Çizdi

İnsanoğlu kapılmış bahtının rüzgarına, sonu belli olmayan bir yolda gidiyor.

Yıllardır gelişmiş ülke liderlerinden küresel ısınmayla ilgili olumlu bir hareket yok. Ekonomi öyle bir çıkmaza girdi ki gelişmiş ülkeler için; yüzde birlik, ikilik büyüme rakamları başarı kabul edilir oldu. Bilen, bilmeyen bu gelişmelerden kendi çapında başarı öyküleri uydurup günü geçirmenin hesaplarına daldı.

O ülke battı batıyor, bu krizden çıktı çıkıyor derken, yerküremiz felaketlerle isyanını dile getiriyor. Sistemin kendilerine getireceği kısa gün karının peşine düşüp gaz salımını bile sınırlamayı beceremeyen gelişmiş ülkelerin liderleri, felaketlerin zararını, sıkıntısını zaman geçirmeden göremezlerse, bugün yangın, sel, yarın; kar, buz, don ve aynı gemide yol alan insanlığı bekleyen sağlık, beslenme, yaşam sorunları…

Bu sorunları elinin tersiyle itip, kin, nefret, günübirlik çıkarlarının içinde boğuşan insanoğluna yaşananları tüm çıplaklığıyla görüp, yeryüzünde yapılması gerekenlerden umudunu kesmiş bir deha, ünlü Astrofizikçi Stephen Hawking, insanlık için çizdiği rotayı yüksek sesle dile getirerek ; ´İnsanlığın, önümüzdeki yıllarda uzayda başka yere taşınmanın yollarının bulunması gerektiğini´ söylüyor.

Ünlü Astrofizikçi Hawking, 100-200 yıl içinde yok olmanın eşiğine gelineceğini, bu süre zarfında mutlaka uzayda başka bir yere taşınılması gerektiğini, aksi takdirde, insanlığın yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını dile getirerek bu gidişatın değişmemesi halinde, yolun sonunu çizdiği rotayla tüm insanlığa açıkça gösteriyor.

Benzer yazılar