Öne çıkanlar
Hababam Sınıfı

Hababam Sınıfı

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) en az 200 yıllık planları için bugünden gerekli fonların hazırlığını yapmaktadır.

Hazırlanan fonlarla, NASA potansiyel olarak Dünya´ya çarpma rotasındaki bir asteroit´e uzay aracı göndermeyi planlıyor.

2200 yılından önce binde bir ihtimalle Dünya´ya çarpması varsayılan Asteroit´in kod numarası 1999 RQ36, Bu Asteroit´in Dünya´ya 2200 yılından önce çarpması da binde bir ihtimaldir. Çarptığında ise bir kerede yüzlerce nükleer bombanın patlamasına eşit etki yaratacak güce sahip olduğu bilinmektedir.

Bilinenler yanlızca gücüyle yeterli değildir. Görevlilerce yapılan incelemeye göre, asteroitin 24 Eylül 2182´de Dünya´ya çarpması beklenmektedir.

Bu olayı günü ve saatine kadar hesaplayıp inceleyen bilim insanları, NASA´nın uygun görmesi halinde, bir uzay aracını 2106 yılında göndererek, 548 metre genişliğindeki asteroidin kaya örneklerini toplayıp haritasını çıkarmayı planlamaktadırlar.

Maliyeti 700 Milyon dolar olan bu görevin yanısıra Venüs´e gitme projesi NASA´nın yeni Sınırlar proğramını oluşturmaktadır.

2010 yılında olduğumuzu düşünürsek bu planların yaklaşık 2 asır sonrası için yapıldığını görürüz.

ABD´de planlamaların asırlık yapıldığı bilinen bir gerçektir.
Çin, en az 100 yıllık kalkınma planları yapmakta ve bu planlarını başarıyla uygulamaktadır.

Diğer gelişmiş ülkelerin de asırlık planlarını göz önüne aldığımızda,

Dünya ülkelerini uzun vadeli gelecek planlarıyla hareket eden ülkeler ve günübirlik plansız, proğramsız hareket eden, ´Hababam sınıfı´ ülkeler diye ikiye ayırmak, son zamanlarda sık kullanılan, ´Dünya yıldızı´ ülke kavramına yeterince açıklık getirecektir…

Not : Telefonla arayan, mesajlar gönderen, forum ve e-postalarla geçmiş olsun dileklerini ileten, rahatsızlığım süresince ziyaretime gelip yanımda olan tüm dostlarıma gönülden teşekkürler.

Benzer yazılar