Öne çıkanlar
İlle de Nükleer Olsun

İlle de Nükleer Olsun

Japonya´daki depremin Fukuşima Nükleer Tesisi´ne verdiği hasar sonucu radyasyon tehlikesi Dünya´nın üzerine kabus gibi çöktü. Çin, yeni nükleer enerji santralleri projelerini durdurdu.

Elindeki mevcut nükleer tesisleri ve halen inşaatı süren santralleri sıkı denetime aldı. Yetkililer, orta ve uzun vadede nükleer enerji planlarını yeniden gözden geçireceklerini açıkladılar. Çin´de yapımı devam eden reaktör sayısı, Dünya´da inşaat aşamasındaki reaktör sayısının yarısı kadar olup, toplam 27 adettir.

Japonya´daki nükleer santral kazasından sonra,

Almanya nükleer kapasitesinin üçte birini devre dışı bıraktı

Amerika Birleşik Devletleri nükleer santrallerle ilgili güvenlik standartlarını gözden geçirmekte. ABD´li yetkililer ´Santrallerin en az 40 yıllık ömrü var. Nükleer reaktörlerden vazgeçilebilir´ şeklinde açıklamalar yapıyorlar.

İngiltere, İspanya, İsviçre, Belçika, nükleer reaktörlerle ilgili acil önlem alınması için çalışmalarını başlattı

Japonya´da yaşanan 9.0 şiddetindeki deprem piyasaları salladı. Tüm Dünya felaketin yarattığı can ve mal kaybı için üzülürken nükleer tehlikenin boyutları için de endişeleniyor.

Deprem, tsunami ve radyasyon sonrası

Japonya´ya ilişkin endişeler artarken Japon Yen´i rekora koşuyor.

Japon Yen´i, dolar karşısında 76.25´i gördü. Japon Halkı ve şirketler, ülkeleri için kenetlendiler. Japonya´da iç pazara dönüşün etkisi Yen´in dolar karşısında güçlenmesine neden oldu.

Japonya, Dünya´nın üçüncü büyük ekonomisi.

Japonya üreten ve ürettiğini ihraç eden bir ülke. Bu nedenle Yen´deki yükseliş bu ülkenin dış pazarda rekabetini etkiler. Japonya´da yaşanan felaketin maliyetinin 250 milyar doları bulacağı tahmin ediliyor. Japonya bu yükün altından kalkar ama nükleer tehlike ile baş edemezse yaşanacak korkunç sonu düşünmek bile insanı ürpertiyor. Japonya ayni zamanda Dünya teknoloji devi. Kendi teknolojisi ile nükleer enerji santrallerini yapıyor ve bu santrallerle enerji üretiyor. Buna rağmen yaşanan felaketler sonrası nükleer santralin korkutucu halini üzülerek gördük. Türkiye Nükleer enerjiye doğru adım adım ilerliyor. Bir başka ülkeye ihale edilerek ve teslim olunarak yapılacak olan nükleer santraller…

Türkiye´de yetkililer tüp gaz ile Nükleer santrali ayni kefeye koydular.

Bugün Usta Yazar Yılmaz Özdil´in yazısını okudum. Özdil yazısında, Balık Ayhan için; ´Milletvekili olsun Balık. Hatta Kültür Bakanı olsun!´ diyor. Balık Ayhan´ı Türkiye´de birkaç kez dinleme, izleme imkanım olmuştu. Fakat ben Özdil´in Kültür bakanlığı fikrine katılmıyorum. Balık Ayhan gibi enerjik bir kişilik ;

´İlle de nükleer olsun´ denen bir ortamda, bence Enerji Bakanı olsun…..

Benzer yazılar