AB Avrupa Birliği tarafından alınan ekonomik önlemler kısa vadeli önlemlerdir.
Günü kurtarmak için alınan önlemlerle AB Avrupa Birliği sadece ekonomisinde oluşan çöpleri halının altına süpürerek temizlemiştir.
AB ekonomisinde oluşan sorunlar gerçek anlamda ele alınıp çözüme kavuşturulmazsa kısa süreli temizlik harekatıyla hiçbir yere varılamaz.
Yunanistan gibi euro bölgesini düşünmeden aşırı harcamalar yapıp borçlanan ülkeler ekonomik krize davetiye çıkaran ülkelerdir.
Bugün için Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından oluşturulacak olan fon 750 Milyar Euroluk bir fondur. Portekiz, İspanya, İtalya, İrlanda gibi ülkelerin ekonomik yapılarındaki problemler için bu hazırlanacak olan fon yeterli değildir.
Avrupa Birliği AB´nin yetkilileri kısa vadeli çözümler yerine sorunu kökten çözecek, ileriye dönük ekonomik yapıyı düzeltecek büyümeye yönelik önlemleri almadıkça AB ekonomisindeki sorunlar çözülmez.
Devlet egemen ekonomik yapılarda genelde verimlilik düşüktür. AB´nin ekonomik yapısında da bu durum söz konusudur. Genelde piyasaları karşısına alan bu durum AB´de ekonomik gidişatın iyi yönde olmadığının da göstergesidir.
AB yetkilileri tarafından IMF ile birlikte hazırlanacak olan fon, AB üyesi ülkelerin ´ Komşuda pişer bize de düşer´ rahatlığında hareket etmelerini sağladığı taktirde şimdilik halının altına süpürülerek temizlenmiş görüntüsü veren ekonomik yapı, AB üyesi ülkelerine ileride büyük sorunlar yaşatacaktır.