Kıyafet almak için bir mağazanın vitrinlerine bakıyorsunuz. O da ne? Vitrin camı dokunmatik bir ekran olmuş, alışılmış mankenler gitmiş, yerine üzerindeki kıyafetleri istediğiniz gibi değiştiren ve değişik giysileri size sunan sanal karakterler yerlerini almış.
Mağazaya girmeden istediğiniz kıyafeti dokunmatik ekran sayesinde bu sanal karakterin üzerinde deneyebiliyorsunuz. Beğendiğiniz kıyafeti almak için mağazaya girdiniz ; ´´Bu kıyafet benim tarzım mı ?´´ diye düşünürken, deneme kabininde bulunan aynalar size önerilerde bulunuyor.
Kişiye özel indirimler sunan alışveriş sepetleri ve sizinle yakından ilgilenen sanal müşteri temsilcileri hoşca vakit geçirmenizi sağlıyor. Ayrıca, mağazada beklentiniz doğrultusunda ürün detaylarına ve bu detaylara kolay erişiminin sağlanmasına önem verildiğini görüyorsunuz. Beğendiğiniz kıyafeti giymeden, görüntüsünü, kendi görüntünüz üzerine yansıtıp giysinin renklerini de istediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz. Tüm bu teknolojilerin cep telefonlarıyla uyumlu çalışması mağazaların müşterilerini sanal alışveriş dünyasından çekip almak için yaptıkları çalışmalardan sadece birkaçı.
Uzmanlar, kahraman dükkanların sanal marketlere kaptırdıkları müşterilerini geri alabilmek için dijital teknoloji ile çok ciddi bir savaşa hazırlandıklarını, bunun için geçen yıl ABD´de dükkan içi pazarlamaya 19.4 milyar dolar harcandığını söylüyorlar.
Kahraman dükkanın sanal markete karşı başlatmış olduğu bu savaş, tüketiciler için farklı ve zevkli bir alışveriş ortamını oluşturacak gibi görülüyor…