Çin ekonomisi büyürken, yeni zengin kesimlerin lüks tüketim tercihleri artıyor. Son model bir BMW ya da Mercedes-Benz Çinli zenginlerin vazgeçilmezleri arasında yerini aldı.
Almanya uzun süredir kalkınmakta olan ülke halklarının ihtiyaçlarını üretiyor. Bu üretim politikası da Almanya’nın ihracat ekonomisini güçlendiriyor.
Almanya kalkınmakta olan ülkelerdeki insanların hayallerini süsleyen bir zamanların erişilmezini ve satın almak istediği şeyleri üretiyor.
Bilinçli üretim ülkenin ihracat hızını artırıyor. Bu artış, Alman ekonomisinin İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri ile kıyaslandığında 3.6 oranında büyüdüğünü gösteriyor.
Gelişmekte olan ülkelerde otomobil tercih listesinin ilk sırasına yerleşen Alman lüks otomobil üreticisi BMW,
Bu yılın ilk çeyreğinde 1,21 milyar euro kar elde etti. BMW, özellikle Çin’de olmak üzere satışlarının bütün dünyada artması nedeniyle bu yıl ilk çeyrekte karının dört kat yükselerek, 1,21 milyar euroya çıktığını açıkladı.
BMW’nin gelirleri ise yüzde 29’luk artışla 16,04 milyar euro oldu.
Mini ve Rolls-Royce modelleri dahil satışları Asya’da yüzde 52 artan BMW’nin Çin’deki satışlarındaki yükselişi yüzde 72 olarak kaydedildi.
Şirketin Avrupa ve Kuzey Amerika’daki satışlarında da önemli oranda artış gösterdiği belirtildi.
ABD’li otomobil üreticisi General Motors’da (GM), yılın ilk çeyreğinde karını 3,2 milyar dolara, hisse başına 1,77 dolara yükseltti.
Şirket yetkililerince yapılan açıklamaya göre, ilk çeyrekte karın artmasında ABD ve Çin pazarındaki satışlarda görülen güçlü artış etkili oldu.
GM’nin gelirleri ise yılın ilk çeyreğinde, geçen yılın ilk üç ayına göre yüzde 15 oranında artarak 36,2 milyar dolara ulaştı. Şirketin söz konusu dönemde dünya genelinde satışlarının yüzde 12 oranında arttığı görüldü .
Resmi rakamlarda, Almanya ekonomisinin 2011 yılının ilk çeyreğindeki büyüme oranı yüzde 1,5.
Almanya işsizliği azaltmayı başardı. İşsizliğin azalması ile artan tüketim ekonomiye can verirken Almanya’nın hızlı büyümesinde; makine, araba ve diğer fabrika mallarına karşı küresel talebin artması önemli faktörlerdendir.
AB’de Almanya’nın yanısıra Fransa da son 5 yılın en hızlı büyümesi yaşadı.
Fransa yılın ilk çeyreğinde büyüme oranını yüzde 1 olarak açıkladı.
Bu oran, ülkenin 2006’dan beri yaşadığı en hızlı büyüme.
Fransız yetkililer şimdiden, 2011 için yapılan büyüme tahmini olan yüzde 2’ye ulaşabileceklerinden söz etmeye başladılar.
Fransa’da ekonomik büyümenin en önemli itici güçlerinden biri tekstil sektörü.
Gelişmiş ülke ekonomilerinde yılın ilk çeyreğinde göze çarpan hareketlilik ihracat mamullerinin lüks tüketime yönelik üretimler olmuştur.
Özellikle Çin’de parayı bulan tüketiciler aşırı lüks tüketime yönelirken araç seçimlerinde; ‘Bence BMW’ demeleri Alman otomobil devini sevindirmiştir..