Bayramda da ekonomi üzerine yazı yazılmaz deseniz de Kurban Bayramı´nın ekonomi uzerinde farklı bir etkisi vardır. Bayram çoşkudur, birlikteliktir, sevinçtir, kaynaşmadır. Yurtdışında yaşayanlar için yakınlarından uzakta olmanın burukluğu yaşansa da bayramlarımız bir başka güzellik yaşatır hepimize. Çoğu vatandaşımız şehit düşen askerlerimizin yakınlarını düşünerek ilgili vakıflara veya lösemili çocuklarımıza, zor günümüzde yanıbaşımızda olan Kızılay´a ve daha birçok yardım kuruluşlarına kurban bağışı yaptılar. Bir kısım vatandaşımız da kurbanlarının siparişini verdi. Bayram günü hazır paketlenmiş olarak etlerini alıp ailesi ve yakınlarıyla ziyafet sofralarını paylaşacaklar. Üreticilere, yün ve deri işleriyle uğraşan kuruluşlara ve kurban bağışları kabul eden vakıf, dernek ve de kurumlarla, turizm beldelerindeki hareketlilikler de göz önüne alındığında ekonomiye canlılık katar bu bayram.
Ben bu bayram çifte bayramı yaşıyorum.
Daha önce Babalar Günü´nde bana eğitim gördüğü Akademi´de atölye sergisi açarak süpriz yapan oğlum Adnan Çağan Yurdayüksel, bayramın birinci, ikinci ve üçüncü günlerinde 27.11-29.11.2009 tarihlerde Belçika´nın Anvers şehrinde ´Antwerp Expo´ Art Event 2009 Uluslararası Sanat Fuarı´nda sergisini açıyor. Artık gençlerimiz yurtdışında önemli görevlerde yer almaktalar. Yurtdışında bulunan resmi kurumlarımızın yanı sıra birçok önemli kurum ve kuruluşlarda yine yurtdışında yetişmiş gençlerimizin bileğinin hakkıyla görevler üstlendiğini görmenin mutluluğunu hep birlikte yaşamıyor muyuz? Yurtdışında dünü bilenler bu yaşananların önemini çok daha iyi kavrayabilirler. Artık her yerde yarınlarımız , geleceğimiz olan gençlerimizden ses geliyor, ışık geliyor. Bu gençlerimiz ile ne kadar övünsek azdır. Bugünün ve yarının yetişkinlerine her türlü imkanları sağlayan anne ve babalara da bir teşekkür borcumuz var.
Kısır döngüler içinde vatandaşlarımızın arasına nifak tohumu ekenlerden uzak, birlik ve beraberliklerin yaşantımızın vazgeçilmezi olması temennisiyle, ´Kurban Bayramınızı´ içtenlikle kutlarım.